El Sr. Àngel Colom ha ensenyat la poteta

Una respuesta colectiva al comentario por twitter, de Angel Colom, secretario de Inmigración de CDC. Mayo de 2014

La interacció per twitter del Sr Angel Colom – Secretari d’Immigració de CDC i director general de la Fundació Nous Catalans – amb un militant del Partit xenòfob Plataforma x Catalunya; no és una mera equivocació producte del fervor de les xarxes socials, sinó una expressió més de Convergència i Unió ensenyant la seva poteta de llop. Un partit que sempre ha estat afavorint la exclusió social de població migrant, malgrat a vegades la vulgui disfressar amb paternalisme i polítiques hipòcrites d’assimilació.

Davant la mobilització social pel desallotjament de Can Vies a la ciutat de Barcelona, al responsable d’immigració de CDC no se li ocorri altra cosa que continuar criminalitzant la població immigrant al compàs de un partit feixista que cada vegada té menys credibilitat i legitimitat a Catalunya. Considerem denigrant i vergonyós el fet de repiular un comentari de un membre de PxC, però encara pitjor va ser interactuar-hi amb ell amb complicitat, demanant que una persona desconeguda (només per una foto) fos expulsada “si és estranger”.

Ja coneixem el racisme institucional del qual Convergència i Unió és còmplice i responsable. Sabem molt bé que aquest partit va avalar totes les polítiques criminalitzadores de la immigració com per exemple, la llei d’estrangeria i les seves reformes – sempre votades amb el PP i el PSOE – o la directiva del retorn al Parlament Europeu, que legitima la retenció de persones migrades a centres d’Internament i les expulsions massives. A més, a més, les polítiques d’austeritat i retallades que impulsen partits neoliberals exclouen encara més la població sense recursos, entre la qual hi ha gran part de població migrant, i porten a una bona part de la societat a condicions de vulnerabilitat.

En un principi, les polítiques racistes d’estrangeria buscaven una bona provisió de mà d’obra barata. Ara, en temps de crisis – com va ser sempre un clàssic de la dreta i la ultra dreta – s’aprofita per convertir aquesta mà d’obra estrangera i pobre que ja no serveix, en cap de turc assenyalant-la com a culpable de la crisis. S’ataca a la població migrant amb mentides, estereotips i generalitzacions, tenint en compte que és un col·lectiu que té limitada la seva ciutadania i per tant, es troba limitada i atemorida per defensar-se.

Però no, ja no tenim por per defensar-nos. Les persones migrades a Catalunya estem fartes de la criminalització que van fomentar durant tan anys les polítiques de dretes i neoliberals. No volem més ser tractats com a criminals i/o ignorants. Tampoc volem més ser l’aliment del feixisme i de les polítiques de dretes, com està ocurrent en altres països.

Davant el creixement de la extrema dreta a Europa, tenim clar que des de Catalunya hem de fer-li front i impulsar un cordó que pugui impedir tota acció que fomenti l’odi i fragmenti la societat. També tenim clar que només des de l’autentica esquerra (i no amb partits com Convergència i Unió, amb actituds com la del Sr. Angel Colom) podrem acabar amb el racisme i la criminalització de la immigració i impulsar polítiques socials que promoguin la plena ciutadania, mitjançant el reconeixement i la representació.

Sr. Àngel Colom; el camí contra el racisme i el feixisme és la plena ciutadania, i no permetrem mai més que algú entri al joc de la extrema dreta.

Signatura:

Grup de persones migrades i no migrades que viuen a Catalunya.

facebooktwittergoogle_plusmail

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>