CIE: La criminalització de la immigració

El Centre d’Internament d’estrangers de Barcelona (CIE), situat al Polígon industrial de Zona Franca, funciona de la mateixa manera que tota la política d’estrangeria de l’estat espanyol: amb discrecionalitat, ambigüitat i opacitat. El seu objectiu no és més que fomentar la criminalització de la immigració “extracomunitària”, concepte promogut per la UE en torn a la fortificació de les seves fronteres, tant polítiques com “ètniques”.
A partir de la configuració del nou ordre mundial al 1973, es crea la figura de “l’immigrant irregular” o “clandestí”, sota la qual es dissenyen totes les polítiques migratòries i futures directives de la UE, posant com objectiu la “seguritat” i el blindatge de les fronteres. Aquesta figura de “il·legal”, gairebé un sinònim de l’immigrant “extracomunitari” (i en masculí) se ha convertit en un estigma atribuït a persones emigrants en busca d’asil i feina a la UE, i ha predominat en la retòrica pública i dels mitjans de comunicació. D’aquesta manera, es van legitimar les grans inversions que fa la UE en dispositius de seguritat al Mar Mediterrani, en murs, en FRONTEX , en centres d’Internament d’estrangers i en deportacions i expulsions. Seguint la mateixa lògica, els estats que es troben a les fronteres han de complir la funció de “guardians de la Fortalesa”.

Al 1985, l’any que Espanya va entrar a la UE, s’aprova la llei d’estrangeria i es creen els CIEs. Després que es va tancar el CIE de Malaga al 2012, actualment a l’estat espanyol hi ha set centres d’internament situats a les ciutats de Madrid, Barcelona, Valencia, Les Palmes, Murcia, Algèsiras i Tenerife. Molts d’aquests centres van ser antigues presons. A Barcelona, el CIE va funcionar primer a la Comissaria de La Verneda i al 2006 es va construir especialment el CIE de Zona Franca. El tancament de persones en aquests centres (que a Espanya pot ser fins a dos mesos però segon la normativa europea poden ser fins a 18 mesos) suposa una “transició” fins que es faci efectiva la expulsió. Al CIE de Zona Franca “s’internen” persones sense papers detingudes en redades, malgrat també en concret en aquest CIE hi ha un alt percentatge de persones estrangeres que es traslladen de la presó perquè i es troben en procés de expulsió. Moviments socials, el síndic de Greuges i ONG`s venen denunciant des de fa anys la vulneració constant dels drets humans dels interns, les pràctiques d’abusos policials i la manca de condicions bàsiques (assistència medica, interpretes, atenció psicològica, etc.). Recentment, després de la mort de Alik i de les agressions que van patir alguns interns per part dels funcionaris, la plataforma Tanquem els CIEs ha presentat un informe sobre la situació actual del CIE de Zona Franca, així com les respectives denúncies a la magistratura; alhora que les ONG’s SOS Racisme i Migrastudium han presentat una acusació particular. Per parlar de la opacitat i de la manca de justícia que es viu al CIE de Zona Franca, només cal recordar els noms de Mohamed, Jonathan, Idrissa i Alik, els homes que van morir als últims quatre anys al CIE de Zona Franca en circumstàncies encara no aclarides.

La opacitat té una explicació. El tancament d’estrangers als CIEs no només és un càstig a una falta administrativa, sinó que constitueix un component estructural, permanent i quotidià dels mecanismes d’opressió de la població migrant. La seva funció principal és promoure la por i el control social. El tancament i les condicions dels CIEs, sota el concepte de “detenció preventiva”, sense haver fet delit, provoca conseqüències psicològiques molt greus en les persones internes: terrors, angoixa, por de tornar a sortir al carrer, sentiments de ràbia, falta de control de la pròpia vida, frustracions que porten a qüestionaments identitaris, i durant el tancament, un deterioro físic i psíquic que pot conduir a la mort, com ja ha passat al CIE de Zona Franca i a altres CIEs de l’estat espanyol.
No obstant, el percentatge d’estrangers sense papers interns als CIEs és mínim en comparació a la població que viu a Espanya; i d’aquests només un 50% és expulsat. Aquestes dades posen de manifest el caràcter més repressiu que efectiu dels CIEs i l’assoliment del poder de l’estat sobre la persona. Sortir del CIE sense ser expulsat també és una mort simbòlica, en tant es produeix una frustració del projecte migratori amb la sempre latent expulsió. És a dir, la mera existència de un CIE, vulnera els drets humans, no només de la gent que es troba tancada, sinó també de la gent estrangera sense papers o amb un “perfil ètnic” diferent del que s’entén com “europeu”, que passeja pel carrer, que va a la feina o que va a un centre comercial. A Barcelona, els llocs més habituals per fer “redades masives” són les sortides de parades de metro, locutoris o a prop de centres comercials com per exemple, el Maremagnum.

La clandestinitat i el tancament de persones migrades és un mecanisme d’opressió que funciona mitjançant la por. Les directives europees i les lleis d’estrangeria dels estats no tenen la intenció de gestionar o regular la immigració, sinó que contribueixen de forma més encertada del que es creu a potenciar un mercat de treball totalment precari amb ma d’obra barata i flexible que es pot renovar al servei de empresaris. La mateixa llei d’estrangeria espanyola – totalment restrictiva en drets – s’ocupa també de deixar “fissures” ex professo per a que la gent que finalment pot entrar a Europa i sortejar obstacles de tot tipus (inclòs concertines) pugui insertar-se en un mercat de treball extremadament precari, en condicions de esclavitud.
“No vagis per allà que et fotran a un CIE”, es diuen entre sí persones migrades per prevenir amics i compatriotes, però també ho diuen dones de classe alta a les seves empleades domestiques sense papers o encarregats de tallers a persones que treballen de nit.

Aquestes pseudo-polítiques migratòries imposades des de la UE no tenen l’objectiu de “parar els fluxos”, sinó que contribueixen a incrementar encara més la estratificació social i a trancar la cohesió social, això que es denomina racisme institucional. Pel darrere, les doctrines feixistes (ara amb veu de partits polítics) s’aprofiten dels estigmes construïts en torn a la criminalització de la immigració promoguda per la UE, i en temps de crisi converteixen els immigrants en caps de turcs. Per altra banda, les polítiques tíbies de la socialdemocràcia europea, del liberalisme i del conservadorisme, i també les polítiques paternalistes, continuen legitimant el tancament i la exclusió de la població migrant. El silenci, la omissió i la complicitat són tan greus com la incitació expressa a la violència i el racisme, i les seves conseqüències, las mateixes: la criminalització de la població pobre i estrangera, i la fragmentació social.

Artículo de Referencia: Adriana Jarrin et al. “Los CIEs en España” Publicado por CIDOB en 2012

facebooktwittergoogle_plusmail

182 thoughts on “CIE: La criminalització de la immigració

 • 5 agosto, 2018 at 4:13 pm
  Permalink

  Obviously, the right to occupy a team-high 21.6 shots of Michael Owen, but failed to hit as James scores, this let a person feel, Owen has become a “cancer” of the knight.But many fans also feel,
  kd shoes store

 • 5 agosto, 2018 at 4:13 pm
  Permalink

  For Jordan and gregg popovich comments James never hit back, but just yesterday in the knight’s basketball stadium set aside a James training video, far look like illusions emerged both Owen, a carefully look just know is James
  kd shoes

 • 5 agosto, 2018 at 4:14 pm
  Permalink

  Obviously, the right to occupy a team-high 21.6 shots of Michael Owen, but failed to hit as James scores, this let a person feel, Owen has become a “cancer” of the knight.But many fans also feel,
  curry 4

 • 5 agosto, 2018 at 4:14 pm
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  nike air presto

 • 5 agosto, 2018 at 4:26 pm
  Permalink

  Draft of the same year on the bottom rookie will be what?In general the draft should be able to blow the other party, who would have thought them took Owen on the 60th pick small Thomas in the same year, he turned out to be in the position of the challenger?
  new era caps

 • 5 agosto, 2018 at 4:29 pm
  Permalink

  For Jordan and gregg popovich comments James never hit back, but just yesterday in the knight’s basketball stadium set aside a James training video, far look like illusions emerged both Owen, a carefully look just know is James
  kyrie shoes

 • 5 agosto, 2018 at 4:30 pm
  Permalink

  Strong infrastructure is the need of any organization. We are backed with a robust infrastructural facility that enables us to manufacture, store, quality check and dispatch our products worldwide. To maintain smooth work flow, we have sectioned our infrastructure into a number of departments. All these departments are functional with latest tools, modernized machines and equipment. Owing to which, we are able to accomplish voluminous production without compromising upon the quality.

 • 5 agosto, 2018 at 4:31 pm
  Permalink

  With three points to beat John wall, the day before yesterday the wizards will competition into the tiebreak wars, 8:00 tomorrow the wizards will be tie-break at Celtic and rival.
  stephen curry shoes

 • 5 agosto, 2018 at 4:33 pm
  Permalink

  Excellent quality, competitive prices, prompt delivery and dependable service are guaranteed Kindly let us know your quantity requirement under each size category so that we can inform you accordingly.

 • 5 agosto, 2018 at 4:35 pm
  Permalink

  Our products are widely recognized and trusted by users and can meet continuously changing economic and social needs. We welcome new and old customers from all walks of life to contact us for future business relationships and mutual success!

 • 5 agosto, 2018 at 4:43 pm
  Permalink

  As a well educated, innovative and energetic staff,we are responsible for all elements of the research, design, manufacturing, sales and distribution. With studying and developing new techniques,we are not only following but also leading the fashion industry. We listen attentively to the feedback from our customers and provide instant communication. You will instantly feel our expertise and attentive service.

 • 5 agosto, 2018 at 4:48 pm
  Permalink

  Because Michael Owen at the side of huang zhan, so his nickname called small report.The earliest Owen left the impression of the world, is probably the flashy passing movements and dazzling breakthroughs, remember in the rookie challenge, he drew down two slipped past knight
  adidas ultra boost 4

 • 5 agosto, 2018 at 4:53 pm
  Permalink

  We always regard the technology and customers as the uppermost. We always work hard to create great values for our customers and offer our customers better products & services.

 • 5 agosto, 2018 at 5:01 pm
  Permalink

  “I don’t think eastern conference finals will be a long war, knight’s strength is too strong. The celtics nobody with lebron, they even Owen this level of star all have no, they are really no one can stop the knight.
  soldier 12

 • 5 agosto, 2018 at 5:03 pm
  Permalink

  Many kinds of different solutions are available for you to choose, you can do one-stop shopping here. And customized orders are acceptable. Real business is to get win-win situation, if possible, we would like to deliver more support for customers. Welcome all nice buyers communicate details of solutions with us!!

 • 5 agosto, 2018 at 5:12 pm
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  stephen curry jersey

 • 5 agosto, 2018 at 5:18 pm
  Permalink

  The noises and stressful the playoffs.”We are eager to match.”Owen said.Knight should first game will be on Thursday in east, and before them
  kyrie 1

 • 5 agosto, 2018 at 5:21 pm
  Permalink

  The noises and stressful the playoffs.”We are eager to match.”Owen said.Knight should first game will be on Thursday in east, and before them
  nike pg 2

 • 5 agosto, 2018 at 5:34 pm
  Permalink

  Yesterday, the wall on the right side 45 live a miserable life in the three points must win.The shooting location is Owen puts up the location of the many times.Today was asked Owen saw wall dead there is what feeling
  kyrie irving shoes

 • 5 agosto, 2018 at 5:49 pm
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  adidas ultra boost

 • 5 agosto, 2018 at 6:09 pm
  Permalink

  With three points to beat John wall, the day before yesterday the wizards will competition into the tiebreak wars, 8:00 tomorrow the wizards will be tie-break at Celtic and rival.
  kyrie 4 confetti

 • 5 agosto, 2018 at 6:23 pm
  Permalink

  Obviously, the right to occupy a team-high 21.6 shots of Michael Owen, but failed to hit as James scores, this let a person feel, Owen has become a “cancer” of the knight.But many fans also feel,
  adidas zx

 • 5 agosto, 2018 at 6:36 pm
  Permalink

  CIE : Símbol de la criminalització de la immigració

 • 5 agosto, 2018 at 6:38 pm
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  curry 2

 • 5 agosto, 2018 at 7:01 pm
  Permalink

  With three points to beat John wall, the day before yesterday the wizards will competition into the tiebreak wars, 8:00 tomorrow the wizards will be tie-break at Celtic and rival.
  nike roshe run

 • 5 agosto, 2018 at 7:27 pm
  Permalink

  Because Michael Owen at the side of huang zhan, so his nickname called small report.The earliest Owen left the impression of the world, is probably the flashy passing movements and dazzling breakthroughs, remember in the rookie challenge, he drew down two slipped past knight
  harden vol 2

 • 5 agosto, 2018 at 7:31 pm
  Permalink

  Draft of the same year on the bottom rookie will be what?In general the draft should be able to blow the other party, who would have thought them took Owen on the 60th pick small Thomas in the same year, he turned out to be in the position of the challenger?
  ultra boost shoes

 • 5 agosto, 2018 at 7:36 pm
  Permalink

  Draft of the same year on the bottom rookie will be what?In general the draft should be able to blow the other party, who would have thought them took Owen on the 60th pick small Thomas in the same year, he turned out to be in the position of the challenger?
  adidas zx

 • 5 agosto, 2018 at 7:38 pm
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  Curry Shoes

 • 5 agosto, 2018 at 7:43 pm
  Permalink

  Knight finally written pledge to fulfill a military order!Owen Jefferson suspected the contradiction, huang zhan anger: don’t win playoff team and the team retired showdown between the more and more intense, will the rockets in just eliminated the spurs tomorrow will come and warriors in the first fight
  air max 270

 • 5 agosto, 2018 at 7:51 pm
  Permalink

  Knight finally written pledge to fulfill a military order!Owen Jefferson suspected the contradiction, huang zhan anger: don’t win playoff team and the team retired showdown between the more and more intense, will the rockets in just eliminated the spurs tomorrow will come and warriors in the first fight
  ultra boost 4.0

 • 5 agosto, 2018 at 7:56 pm
  Permalink

  With high quality, reasonable price, on-time delivery and customized & customized services to help customers achieve their goals successfully, our company has got praise in both domestic and foreign markets. Buyers are welcome to contact us.

 • 5 agosto, 2018 at 7:57 pm
  Permalink

  Yesterday, the wall on the right side 45 live a miserable life in the three points must win.The shooting location is Owen puts up the location of the many times.Today was asked Owen saw wall dead there is what feeling
  kobe bryant jersey

 • 5 agosto, 2018 at 7:58 pm
  Permalink

  Knight finally written pledge to fulfill a military order!Owen Jefferson suspected the contradiction, huang zhan anger: don’t win playoff team and the team retired showdown between the more and more intense, will the rockets in just eliminated the spurs tomorrow will come and warriors in the first fight
  kyrie irving jersey

 • 5 agosto, 2018 at 8:07 pm
  Permalink

  “I don’t think eastern conference finals will be a long war, knight’s strength is too strong. The celtics nobody with lebron, they even Owen this level of star all have no, they are really no one can stop the knight.
  air jordan shoes

 • 5 agosto, 2018 at 8:18 pm
  Permalink

  Owen said: “Cleveland need game.”Indeed, they rested for too long.In green, and the wizards to after the tiebreak, the beginning of the knight’s eastern conference finals first time has pushed the next Wednesday.
  vibram

 • 5 agosto, 2018 at 8:23 pm
  Permalink

  According to The Fear of The Sword, The knight’s point guard deron Williams is a fan of MMA (mixed), compared to The basketball game, deron prefer to watch The ultimate fighting championship.Deron Williams recently said in an interview, he retired from the NBA
  air max 270

 • 5 agosto, 2018 at 8:37 pm
  Permalink

  Adhering to the business principle of mutual benefits, we have a happy and successful transaction, we think we will be the best business partner.

 • 5 agosto, 2018 at 8:52 pm
  Permalink

  Owen said: “Cleveland need game.”Indeed, they rested for too long.In green, and the wizards to after the tiebreak, the beginning of the knight’s eastern conference finals first time has pushed the next Wednesday.
  nike zoom vaporfly elite

 • 5 agosto, 2018 at 9:01 pm
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  ultra boost 3.0

 • 5 agosto, 2018 at 9:06 pm
  Permalink

  The NBA playoffs now for today, have determined the warriors in the western conference and will compete for a spot in the finals quota, knight still don’t know who his opponent was.However, even in the face of the celtics or the wizards, presumably knight will be
  soldier 11

 • 5 agosto, 2018 at 9:08 pm
  Permalink

  Recently, the Fansided to knight main rotation player in the first two rounds of the playoffs, the performance of the Owen only C +, love there is only a B.
  yeezy boost

 • 5 agosto, 2018 at 9:26 pm
  Permalink

  Draft of the same year on the bottom rookie will be what?In general the draft should be able to blow the other party, who would have thought them took Owen on the 60th pick small Thomas in the same year, he turned out to be in the position of the challenger?
  nike vapormax

 • 5 agosto, 2018 at 9:30 pm
  Permalink

  Knight finally written pledge to fulfill a military order!Owen Jefferson suspected the contradiction, huang zhan anger: don’t win playoff team and the team retired showdown between the more and more intense, will the rockets in just eliminated the spurs tomorrow will come and warriors in the first fight
  nike air force 1

 • 5 agosto, 2018 at 9:31 pm
  Permalink

  Knight finally written pledge to fulfill a military order!Owen Jefferson suspected the contradiction, huang zhan anger: don’t win playoff team and the team retired showdown between the more and more intense, will the rockets in just eliminated the spurs tomorrow will come and warriors in the first fight
  stephen curry shoes

 • 5 agosto, 2018 at 9:36 pm
  Permalink

  Layup is a very basic basketball skills maybe everyone layup but there is a way of layup is not everyone that is wrong step layup.
  curry 3

 • 5 agosto, 2018 at 9:36 pm
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  curry 4

 • 5 agosto, 2018 at 10:01 pm
  Permalink

  Because Michael Owen at the side of huang zhan, so his nickname called small report.The earliest Owen left the impression of the world, is probably the flashy passing movements and dazzling breakthroughs, remember in the rookie challenge, he drew down two slipped past knight
  kyrie 4

 • 5 agosto, 2018 at 10:04 pm
  Permalink

  With the development of the society and economy, our company will continue the “loyalty, dedication, efficiency, innovation” spirit of enterprise, and we will always adhere to the management idea of “would rather lose gold, do not lose customers heart”. We will serve the domestic and foreign businessmen with sincere dedication, and let us create bright future together with you!

 • 5 agosto, 2018 at 10:21 pm
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  lebron shoes

 • 5 agosto, 2018 at 10:22 pm
  Permalink

  With three points to beat John wall, the day before yesterday the wizards will competition into the tiebreak wars, 8:00 tomorrow the wizards will be tie-break at Celtic and rival.
  jordan 32

 • 5 agosto, 2018 at 10:41 pm
  Permalink

  CIE : Símbol de la criminalització de la immigració

 • 5 agosto, 2018 at 10:44 pm
  Permalink

  Because Michael Owen at the side of huang zhan, so his nickname called small report.The earliest Owen left the impression of the world, is probably the flashy passing movements and dazzling breakthroughs, remember in the rookie challenge, he drew down two slipped past knight
  curry 4

 • 5 agosto, 2018 at 10:47 pm
  Permalink

  The factory technical staff gave us a lot of good advice in the cooperation process, this is very good, we are very grateful.

 • 5 agosto, 2018 at 10:54 pm
  Permalink

  We have been in operation for more than 10 years. We are dedicated to quality products and consumer support. We invite you to visit our company for a personalized tour and advanced business guidance.

 • 5 agosto, 2018 at 10:55 pm
  Permalink

  Furthermore, all of our products are manufactured with advanced equipment and strict QC procedures in order to ensure high quality. If you are interested in any of our products, please don’t hesitate to contact us. We will do our best to meet your needs.

 • 5 agosto, 2018 at 11:04 pm
  Permalink

  Draft of the same year on the bottom rookie will be what?In general the draft should be able to blow the other party, who would have thought them took Owen on the 60th pick small Thomas in the same year, he turned out to be in the position of the challenger?
  james harden vol 2

 • 5 agosto, 2018 at 11:12 pm
  Permalink

  With three points to beat John wall, the day before yesterday the wizards will competition into the tiebreak wars, 8:00 tomorrow the wizards will be tie-break at Celtic and rival.
  Cristiano Ronaldo CR7

 • 5 agosto, 2018 at 11:13 pm
  Permalink

  Draft of the same year on the bottom rookie will be what?In general the draft should be able to blow the other party, who would have thought them took Owen on the 60th pick small Thomas in the same year, he turned out to be in the position of the challenger?
  yeezy shoes

 • 5 agosto, 2018 at 11:16 pm
  Permalink

  The goods we received and the sample sales staff display to us have the same quality, it is really a creditable manufacturer.

 • 5 agosto, 2018 at 11:26 pm
  Permalink

  Owen said: “Cleveland need game.”Indeed, they rested for too long.In green, and the wizards to after the tiebreak, the beginning of the knight’s eastern conference finals first time has pushed the next Wednesday.
  prada shoes

 • 5 agosto, 2018 at 11:34 pm
  Permalink

  With three points to beat John wall, the day before yesterday the wizards will competition into the tiebreak wars, 8:00 tomorrow the wizards will be tie-break at Celtic and rival.
  nike lunar force 1

 • 5 agosto, 2018 at 11:40 pm
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  air jordan shoes

 • 5 agosto, 2018 at 11:50 pm
  Permalink

  For Jordan and gregg popovich comments James never hit back, but just yesterday in the knight’s basketball stadium set aside a James training video, far look like illusions emerged both Owen, a carefully look just know is James
  Nike CR7

 • 5 agosto, 2018 at 11:53 pm
  Permalink

  According to The Fear of The Sword, The knight’s point guard deron Williams is a fan of MMA (mixed), compared to The basketball game, deron prefer to watch The ultimate fighting championship.Deron Williams recently said in an interview, he retired from the NBA
  nike mercurial

 • 5 agosto, 2018 at 11:58 pm
  Permalink

  We have a good reputation for stable quality products, well received by customers at home and abroad. Our company would be guided by the idea of “Standing in Domestic Markets, Walking into International Markets”. We sincerely hope that we could do business with car manufacturers, auto part buyers and the majority of colleagues both at home and abroad. We expect sincere cooperation and common development!

 • 6 agosto, 2018 at 12:14 am
  Permalink

  By integrating manufacturing with foreign trade sectors, we can provide total customer solutions by guaranteeing the delivery of right products to the right place at the right time, which is supported by our abundant experiences, powerful production capability, consistent quality, diversified products and the control of the industry trend as well as our maturity before and after sales services. We’d like to share our ideas with you and welcome your comments and questions.

 • 6 agosto, 2018 at 12:16 am
  Permalink

  For Jordan and gregg popovich comments James never hit back, but just yesterday in the knight’s basketball stadium set aside a James training video, far look like illusions emerged both Owen, a carefully look just know is James
  kd 11

 • 6 agosto, 2018 at 12:26 am
  Permalink

  Our aim is to help customers realize their goals. We are making great efforts to achieve this win-win situation and sincerely welcome you to join us. In a word, when you choose us, you choose a perfect life. Welcome to visit our factory and welcome your order! For further inquiries, please do not hesitate to contact us.

 • 6 agosto, 2018 at 12:29 am
  Permalink

  For Jordan and gregg popovich comments James never hit back, but just yesterday in the knight’s basketball stadium set aside a James training video, far look like illusions emerged both Owen, a carefully look just know is James
  nike kyrie flytrap

 • 6 agosto, 2018 at 12:51 am
  Permalink

  Yesterday, the wall on the right side 45 live a miserable life in the three points must win.The shooting location is Owen puts up the location of the many times.Today was asked Owen saw wall dead there is what feeling
  lebron shoes

 • 6 agosto, 2018 at 12:55 am
  Permalink

  Knight finally written pledge to fulfill a military order!Owen Jefferson suspected the contradiction, huang zhan anger: don’t win playoff team and the team retired showdown between the more and more intense, will the rockets in just eliminated the spurs tomorrow will come and warriors in the first fight
  kyrie 2

 • 6 agosto, 2018 at 12:56 am
  Permalink

  We have built a reliable reputation among many customers. Quality&customer first are always our constant pursuit. We spare no efforts to make better products. Look forward to long-term cooperation and mutual benefits!

 • 6 agosto, 2018 at 1:04 am
  Permalink

  Our company has always insisted on the business principle of “Quality, Honest, and Customer First” by which we have won the trust of clients both from at home and abroad. If you are interested in our solutions, you should do not hesitate to contact us for further information.

 • 6 agosto, 2018 at 1:12 am
  Permalink

  Never-ending improvement and striving for 0% deficiency are our two main quality policies. Should you need anything, don’t hesitate to contact us.

 • 6 agosto, 2018 at 1:12 am
  Permalink

  With three points to beat John wall, the day before yesterday the wizards will competition into the tiebreak wars, 8:00 tomorrow the wizards will be tie-break at Celtic and rival.
  curry 5 shoes

 • 6 agosto, 2018 at 1:15 am
  Permalink

  The noises and stressful the playoffs.”We are eager to match.”Owen said.Knight should first game will be on Thursday in east, and before them
  kyrie 4 confetti

 • 6 agosto, 2018 at 1:18 am
  Permalink

  “I don’t think eastern conference finals will be a long war, knight’s strength is too strong. The celtics nobody with lebron, they even Owen this level of star all have no, they are really no one can stop the knight.
  curry 3 shoes

 • 6 agosto, 2018 at 1:25 am
  Permalink

  Layup is a very basic basketball skills maybe everyone layup but there is a way of layup is not everyone that is wrong step layup.
  prada shoes

 • 6 agosto, 2018 at 1:27 am
  Permalink

  Perfect services, quality products and competitive prices, we have work many times, every time is delighted, wish continue to maintain!

 • 6 agosto, 2018 at 1:41 am
  Permalink

  Owen said: “Cleveland need game.”Indeed, they rested for too long.In green, and the wizards to after the tiebreak, the beginning of the knight’s eastern conference finals first time has pushed the next Wednesday.
  nike roshe run

 • 6 agosto, 2018 at 2:01 am
  Permalink

  For Jordan and gregg popovich comments James never hit back, but just yesterday in the knight’s basketball stadium set aside a James training video, far look like illusions emerged both Owen, a carefully look just know is James
  lebron shoes

 • 6 agosto, 2018 at 2:02 am
  Permalink

  Our products are new and old customers consistent recognition and trust. We welcome new and old customers to contact us for future business relations, common development. Let’s speeding in the dark!

 • 6 agosto, 2018 at 2:04 am
  Permalink

  With our rules of ” small business standing, partner trust and mutual benefit”, welcome all of you to definitely do the job alongside one another , grow together.

 • 6 agosto, 2018 at 2:10 am
  Permalink

  “I don’t think eastern conference finals will be a long war, knight’s strength is too strong. The celtics nobody with lebron, they even Owen this level of star all have no, they are really no one can stop the knight.
  Nike CR7

 • 6 agosto, 2018 at 2:26 am
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  new era caps

 • 6 agosto, 2018 at 2:29 am
  Permalink

  Our products are widely recognized and trusted by users and can meet continuously changing economic and social needs. We welcome new and old customers from all walks of life to contact us for future business relationships and mutual success!

 • 6 agosto, 2018 at 2:44 am
  Permalink

  How about to start your good business with our company? We are ready, trained and fulfilled with pride. Let’s start our new business with new wave.

 • 6 agosto, 2018 at 2:49 am
  Permalink

  Layup is a very basic basketball skills maybe everyone layup but there is a way of layup is not everyone that is wrong step layup.
  nike pg 2

 • 6 agosto, 2018 at 3:01 am
  Permalink

  With three points to beat John wall, the day before yesterday the wizards will competition into the tiebreak wars, 8:00 tomorrow the wizards will be tie-break at Celtic and rival.
  kyrie irving shoes

 • 6 agosto, 2018 at 3:07 am
  Permalink

  With three points to beat John wall, the day before yesterday the wizards will competition into the tiebreak wars, 8:00 tomorrow the wizards will be tie-break at Celtic and rival.
  birkenstock sandals

 • 6 agosto, 2018 at 3:20 am
  Permalink

  We’re keeping chasing WIN-WIN situation with our consumers. We warmly welcome clientele from all around the environment coming above for a visit and establishing long lasting connection.

 • 6 agosto, 2018 at 3:25 am
  Permalink

  Recently, the Fansided to knight main rotation player in the first two rounds of the playoffs, the performance of the Owen only C +, love there is only a B.
  curry 5 shoes

 • 6 agosto, 2018 at 3:33 am
  Permalink

  Draft of the same year on the bottom rookie will be what?In general the draft should be able to blow the other party, who would have thought them took Owen on the 60th pick small Thomas in the same year, he turned out to be in the position of the challenger?
  kevin durant jersey

 • 6 agosto, 2018 at 3:35 am
  Permalink

  According to The Fear of The Sword, The knight’s point guard deron Williams is a fan of MMA (mixed), compared to The basketball game, deron prefer to watch The ultimate fighting championship.Deron Williams recently said in an interview, he retired from the NBA
  air jordan shoes

 • 6 agosto, 2018 at 3:36 am
  Permalink

  We are sincerely looking forward to cooperate with customers all over the world. We believe we can satisfy you with our high-quality products and perfect service . We also warmly welcome customers to visit our company and purchase our products.

 • 6 agosto, 2018 at 3:38 am
  Permalink

  Our company is working by the operation principle of “integrity-based, cooperation created, people oriented, win-win cooperation”. We hope we can have a friendly relationship with businessman from all over the world.

 • 6 agosto, 2018 at 3:42 am
  Permalink

  Draft of the same year on the bottom rookie will be what?In general the draft should be able to blow the other party, who would have thought them took Owen on the 60th pick small Thomas in the same year, he turned out to be in the position of the challenger?
  Nike CR7 Football Boots

 • 6 agosto, 2018 at 3:44 am
  Permalink

  CIE : Símbol de la criminalització de la immigració

 • 6 agosto, 2018 at 3:46 am
  Permalink

  Recently, the Fansided to knight main rotation player in the first two rounds of the playoffs, the performance of the Owen only C +, love there is only a B.
  adidas yeezy boost

 • 6 agosto, 2018 at 3:52 am
  Permalink

  Our solutions have national accreditation requirements for qualified, good quality items, affordable value, was welcomed by individuals all over the world. Our goods will continue to improve inside the order and appear forward to cooperation with you, Really should any of those items be of interest to you, please letus know. We will be satisfied to provide you a quotation up on receipt of the detailed needs.

 • 6 agosto, 2018 at 3:54 am
  Permalink

  We solution have passed through the national skilled certification and been well received in our key industry. Our specialist engineering team will often be ready to serve you for consultation and feedback. We are able to also provide you with no cost samples to meet your needs. Best efforts will be produced to offer you the very best service and solutions. For anyone who is considering our business and solutions, please speak to us by sending us emails or get in touch with us right away. As a way to know our products and enterprise. lot more, you’ll be able to come to our factory to find out it. We will constantly welcome guests from around the globe to our firm. o build enterprise. elations with us. Please really feel absolutely free to make contact with us for small business and we believe we will share the top trading practical experience with all our merchants.

 • 6 agosto, 2018 at 3:56 am
  Permalink

  “I don’t think eastern conference finals will be a long war, knight’s strength is too strong. The celtics nobody with lebron, they even Owen this level of star all have no, they are really no one can stop the knight.
  kyrie irving shoes

 • 6 agosto, 2018 at 4:07 am
  Permalink

  CIE : Símbol de la criminalització de la immigració

 • 6 agosto, 2018 at 4:11 am
  Permalink

  The noises and stressful the playoffs.”We are eager to match.”Owen said.Knight should first game will be on Thursday in east, and before them
  kyrie 4

 • 6 agosto, 2018 at 4:12 am
  Permalink

  Our company has already had a lot of top factories and qualified technology teams in China, offering the best goods, techniques and services to worldwide customers. Honesty is our principle, skilled operation is our work, service is our goal, and customers’ satisfaction is our future!

 • 6 agosto, 2018 at 4:15 am
  Permalink

  Yesterday, the wall on the right side 45 live a miserable life in the three points must win.The shooting location is Owen puts up the location of the many times.Today was asked Owen saw wall dead there is what feeling
  puma fenty

 • 6 agosto, 2018 at 4:27 am
  Permalink

  CIE : Símbol de la criminalització de la immigració

 • 6 agosto, 2018 at 4:30 am
  Permalink

  Yesterday, the wall on the right side 45 live a miserable life in the three points must win.The shooting location is Owen puts up the location of the many times.Today was asked Owen saw wall dead there is what feeling
  adidas yeezy

 • 6 agosto, 2018 at 4:34 am
  Permalink

  We’ve been honest and open up. We glance ahead on your pay a visit to and developing trustworthy and long-term standing relationship.

 • 6 agosto, 2018 at 4:35 am
  Permalink

  NBA players in addition to playing badly, and also an art cells, for two consecutive years in the NBA finals two teams join forces with the warriors and knight, but only two dancers, two teams played neck and neck, dancing is close, take a look at
  nike roshe run

 • 6 agosto, 2018 at 4:42 am
  Permalink

  According to The Fear of The Sword, The knight’s point guard deron Williams is a fan of MMA (mixed), compared to The basketball game, deron prefer to watch The ultimate fighting championship.Deron Williams recently said in an interview, he retired from the NBA
  kobe bryant shoes

 • 6 agosto, 2018 at 4:47 am
  Permalink

  The NBA playoffs now for today, have determined the warriors in the western conference and will compete for a spot in the finals quota, knight still don’t know who his opponent was.However, even in the face of the celtics or the wizards, presumably knight will be
  puma fenty

 • Pingback: autorzygameplaya.com

 • Pingback: coderscoffe.com

 • Pingback: amca33.com

 • Pingback: www.healingdish.com

 • 15 septiembre, 2018 at 1:39 am
  Permalink

  hello!,I really like your writing so a lot! proportion we communicate more approximately your post on AOL? I require an expert on this area to unravel my problem. May be that is you! Having a look ahead to peer you.

 • 18 septiembre, 2018 at 8:39 am
  Permalink

  Pughsley has shown [url=http://www.wholesalenflchinajerseyscheap.us.com/]Wholesale Jerseys 2017[/url] some ability to swing between both sides of the line, and could earn a job regardless of injuries because of his versatility.
  Cheap Wholesale NFL Jerseys

 • 18 septiembre, 2018 at 9:45 am
  Permalink

  Cruz believes he has already crossed the mental threshold in his comeback. [url=http://www.cheapnfljerseyschinateam.us.com/]Cheap Jerseys Free Shipping[/url] It happened a couple of months after his surgery in October when he was on crutches and moving around [url=http://www.cheapnfljerseyschinateam.us.com/]Cheap Jerseys[/url] well.
  NFL Jerseys From China

 • 18 septiembre, 2018 at 10:48 am
  Permalink

  Faculty are rightly [url=http://www.cheapnfljerseyschinaline.us.com/]Cheap Jerseys For Sale[/url] skeptical of relying on the Board of Regents to secure tenure and shared [url=http://www.wholesalejerseysenjoy.us.com/]China Jerseys NFL Wholesale[/url] governance. Twelve of 17 board members were appointed by Gov. Scott Walker, the same governor who proposed a massive $300 million cut to the University of Wisconsin System budget and tried to rewrite the university’s central mission ??the Wisconsin Idea ??earlier this year.
  Jerseys NFL China

 • 18 septiembre, 2018 at 10:48 am
  Permalink

  THE D-LINE: [url=http://www.wholesalenflchinajerseyscheap.us.com/]Cheap NFL Football Jerseys[/url] The Giants ranked No. 29 overall in defense and No. 30 against the run last season. It led to the firing of defensive coordinator Perry Fewell and the return of Steve Spagnuolo. Stopping the run will be a focus, and the middle of the line [url=http://www.cheapnfljerseysoutlets.us.com/]Cheap Jerseys[/url] is a big need. Johnathan Hankins played well in 2014, but Cullen Jenkins is 34. The best run stopper in the draft is Danny Shelton of Washington; he might be there when the ninth pick rolls around.
  Wholesale NFL Jerseys

 • 18 septiembre, 2018 at 2:10 pm
  Permalink

  Later, the girlfriend of the man Hernandez is accused of killing testified that the day after he was found dead, the former NFL star tried to reassure her that the pain of losing a loved one would get better with time.
  Cheap Jerseys Wholesale

 • 18 septiembre, 2018 at 3:25 pm
  Permalink

  Now it is possible that Collins will choose to [url=http://www.cheapnfljerseysmr.us.com/]Cheap NFL Jerseys Supply[/url] sit out pro football for a year instead of signing a contract as a late-round draft choice or as a 2015 undrafted free agent, which under the NFL’s collective bargaining agreement would pay far less than the first-round contract Collins expected. If he chooses that route, he could re-enter the 2016 draft.
  Cheap Jerseys

 • 18 septiembre, 2018 at 4:37 pm
  Permalink

  “We understand what has to be [url=http://www.cheapjerseysleague.us.com/]Cheap China Jerseys[/url] done,” kicker Adam Vinatieri said. “You don’t have to reinvent the atom, you have to clean up things. If we get rid of six or eight negative plays, it’s a completely different game (last week).”
  Supply Cheap Jerseys

 • 18 septiembre, 2018 at 5:40 pm
  Permalink

  “He started from the ground up and just taught me football,” Nova said. “He taught the fundamentals [url=http://www.salecheapnfljerseyschina.us.com/]Cheap NFL Jerseys[/url] of the game, and then he went into his offense, what he wanted.”
  Jerseys NFL China

 • 18 septiembre, 2018 at 8:54 pm
  Permalink

  [url=http://www.cheapnfljerseysclub.us.com/]Wholesale Jerseys[/url] RENTON, Wash. (AP) ??There [url=http://www.cheapjerseysnear.us.com/]cheap nfl jerseys china[/url] is a certain humility that must come [url=http://www.cheapnfljerseysoutletwholesale.cc/]Cheap NFL Jerseys[/url] with choosing to be a pass catcher for the Seattle Seahawks.
  Authentic NFL Jerseys Cheap

 • 18 septiembre, 2018 at 8:54 pm
  Permalink

  “Thank you guys. Thanks for all your support. [url=http://www.authenticnfljerseyscheap.us.com/]Wholesale Jerseys[/url] What a year it’s [url=http://www.wholesaleauthenticjerseyscheap.us.com/]Wholesale Jerseys China[/url] been. Look at this!” he said panning the camera over the roaring crowd. “Let’s go!”
  Cheap Jerseys China

 • 18 septiembre, 2018 at 9:57 pm
  Permalink

  “I just want to be the guy who catches everything that Eli throws my way and score as many touchdowns as possible. That’s all,” Cruz said.
  Wholesale Jerseys

 • 18 septiembre, 2018 at 11:02 pm
  Permalink

  “Knowing him and how prepared that he is,” Steelers star receiver Antonio Brown said, “I’m sure he’s going to want to come in here and [url=http://www.cheapjerseysleague.us.com/]Cheap China Jerseys[/url] [url=http://www.salecheapnfljerseyschina.us.com/]Cheap NFL Jerseys[/url] put on a [url=http://www.wholesalejersyeschinanfl.us.com/]Wholesale China Jerseys[/url] show, being how many people counted him out and wanted him out [url=http://www.authenticnfljerseyscheap.us.com/]Cheap NFL [url=http://www.cheapjerseysnflelite.us.com/]jerseys cheap nfl[/url] Jerseys[/url] of here.”
  holesale Soccer Jerseys

 • 19 septiembre, 2018 at 12:07 am
  Permalink

  Wilson’s injury was the second accident involving an NFL player over the Independence Day weekend. New York Giants defensive end Jason Pierre-Paul also is recovering from injuries from an incident involving fireworks.
  Cheap Jerseys Free Shipping

 • 19 septiembre, 2018 at 1:15 am
  Permalink

  Here’s a more puzzling figure, though: 13. That’s how many times the Denver Broncos’ typically accurate passer has been picked off this season. He’s on pace to throw 26 interceptions, which would be his highest total since his first year with Indy in 1998 when he threw 28, a record for rookies.
  Jerseys NFL Cheap

 • 19 septiembre, 2018 at 2:22 am
  Permalink

  Bradway had been with the organization [url=http://www.chinajerseysoutlet.us.com/]Cheap China Jerseys[/url] since 2001 when owner Woody Johnson hired [url=http://www.cheapjerseysnear.us.com/]cheap nfl jerseys[/url] him as the Jets’ general manager, a role in which he served for five seasons before being re-assigned when [url=http://www.nfljerseyssocheap.us.com/]Cheap Jerseys [url=http://www.cheapnfljerseysoutletwholesale.cc/]NFL Jerseys Outlet[/url] Paypal[/url] he was replaced by Mike Tannenbaum in 2006. He just completed his second year as senior [url=http://www.chinajerseysoutlet.us.com/]Cheap Jerseys USA[/url] [url=http://www.cheapjerseysnear.us.com/]cheap nfl jerseys online[/url] director of college scouting, and oversaw all team efforts surrounding the [url=http://www.wholesaleauthenticjerseyscheap.us.com/]Wholesale Jerseys Free Shipping[/url] draft under Idzik, a role he also held from 2006-08 when Tannenbaum was the GM. He also oversaw the Jets’ pro [url=http://www.cheapjerseysleague.us.com/]Cheap Jerseys[/url] scouting operations during that time.
  China Jerseys Cheap

 • 19 septiembre, 2018 at 3:28 am
  Permalink

  If they had made [url=http://www.chinajerseysoutlet.us.com/]Cheap NFL Jerseys[/url] a play or two late in those games, the Giants had a chance to be [url=http://www.nfljerseyscheaponline.us.com/]Cheap Jerseys Online[/url] 6-1 going to New [url=http://www.wholesalejerseysenjoy.us.com/]Wholesale NFL Jerseys Online[/url] Orleans for Sunday’s game against the Saints (3-4).
  Wholesale Jerseys

 • 27 septiembre, 2018 at 12:34 am
  Permalink

  CLINIQUE ???????????Clinique??????????????????????????????????????????????

 • 29 septiembre, 2018 at 8:52 pm
  Permalink

  ??????????????????????????????????????????????????????????????

 • 30 septiembre, 2018 at 10:38 pm
  Permalink

  ?????????????????,?????????? ?????24???? JUVEDERM???: ?????? ???? ???? ???? ???? JUVEDERM???(CE)?????????(FDA)?? ???????FDA???????????????2-4?? ?????Hylacross???????????????????????????? 8??? ???????????????Dr. Maurício de Maio??JUVÉDERM®?????????????????????????????????????????????????? ????????????????????8?????????????????????????????????????????JUVÉDERM®?????????????????????????????????????????

 • 3 octubre, 2018 at 3:36 am
  Permalink

  CLINIQUE ???????????Clinique??????????????????????????????????????????????

 • 4 octubre, 2018 at 5:44 am
  Permalink

  ???????????????????

 • 4 octubre, 2018 at 11:28 pm
  Permalink

  ???300 ???? – ??????????Sky Gallery International Group Limited ???300 ???? – ??????????Sky Gallery International Group Limited

 • Pingback: cheap nfl jerseys

 • Pingback: jordan 8

 • Pingback: m88????

 • Pingback: jordan 4

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>